Kontakt: 011 288 3836 / 063 420 222 | Glasinačka 8, Beograd

Digitalna forenzika mobilnih telefona

Vraćanje i spasavanje podataka sa mobilnih telefona

Spasavanje podataka sa mobilnog telefona

Usluga spasavanja podataka sa mobilnog telefona Vam može biti potrebna ukoliko ste obrisali podatke, ukoliko Vaš telefon nije moguće popraviti ili ukoliko je telefon vraćen na fabrička podešavanja.

Seguridad svojim klijentima nudi usluge spasavanja podataka sa mobilnih uređaja (Android telefona i tableta, iPhone, iPad, Windows telefona) i SIM kartica.

Postoje dva razloga zbog kojih dolazi do gubitka podataka na mobilnim uređajima:

Logički problemi

Obrisane slike, video materijal, kontakti, poruke i fabričko resetovanje uređaja

Mehanički problemi

Kontakt telefona sa vodom, oštećenja usled pada ili udarca

Spasavanje podataka sa mobilnog telefona Seguridad

Vratite i sačuvajte sve podatke sa svog telefona

Spasavanje podataka sa mobilnog telefona je komplikovan i zahtevan proces naročito ukoliko je došlo do velikog oštećenja mobilnog telefona vodom ili usled pada, zna da bude pravi izazov, jer ih treba izvući sa telefona koji zapravo ne radi ili je u potpunosti uništen. Jedini spas su stručni forenzičari koji koriste posebne uređaje za izvlačenje podataka sa mobilnog telefona.

Vraćanje obrisanih podataka sa mobilnog telefona

Dešava se da korisnici greškom ili slučajno obrišu slike, video zapise, kontakte iz svog Android ili iPhone telefona. Ako Vam se to desi, što pre donesite telefon kod nas, jer su vreme i dužina korišćenja telefona nakon što se to desilo presudni.

Još jedna česta situacija jeste da korisnici urade fabričko resetovanje telefona, a onda se ispostavi da postoje važni podaci koji nisu sačuvani ili se deca igraju sa telefonom i resetuju ga. Postoje velike šanse da se povrate izbrisani podaci.

U zavisnosti od modela telefona, stepena oštećenja i količine podataka zavisiće i dužina trajanja forenzike, kao i količina podataka koji se mogu spasiti.

U svakom smart mobilnom telefonu čuvaju se brojne uspomene, fotografije, video snimci, poruke, važni kontakti i njihov gubitak daleko teže pada od zamene samog telefona. Sve Vaše podatke prebacujemo na CD ili USB kako bi bili na sigurnom i Vama uvek na raspolaganju.

Ako niste u prilici da dođete do naše firme u Beogradu, slobodno nas kontaktirajte i pošaljite nam Vaš telefon putem kurirske službe POST-EXPRES ili nekom drugom kurirskom službom.

Spasavanje podataka sa mobilnog telefona obavljamo u roku od 24 do 48 sati i telefon Vam šaljemo nazad.

Ukoliko želite da povratite obrisane podatke sa svog mobilnog telefona kontaktirajte nas na 063-420-222 ili putem e-maila.

Nudimo Vam profesionalnu uslugu forenzike mobilnog telefona i garantujemo diskretnost i privatnost.

Ekstrakcija podataka iz mobilnog telefona

Forenzičar se oslanja na mnoge vrste podataka u procesu forenzičkog rada. Stvarni podaci koji se izvlače zavise od specifičnog modela telefona, operativnog sistema i njegovog statusa. U članku ispod možete videti najvažnije vrste podataka koji se mogu izdvojiti, analizirati i prezentovati.

KONTAKTI

PORUKE

LISTING POZIVA

EMAIL

APLIKACIJE

ŠIFRE

SLIKE

AUDIO I VIDEO

GPS LOKACIJE

VIBER

WHATSAPP

ISTORIJA WEB PRETRAŽIVANJA