Seguridad d.o.o Beograd Forenzika telefona racunara logo
Digitalna forenzika mobilnih telefona i racunara

Postupak forenzike mobilnog telefona

Postupak forenzike mobilnog telefona - Prvi korak u forenzici mobilnog telefona je identifikacija modela mobilnog telefona, a dobija se pretragom proizvođača, serijskog broja uređaja koji se obično nalazi ispod baterije ili kodovima proizvođača. Time se dolazi do informacija kao što su: proizvođač telefona, model, kod zemlje u kojoj je proizveden itd. Nakon utvrđivanja tipa mobilnog telefona, traži se lista karakteristika koje daje proizvođač, pa se na temelju te liste izdvoje mesta gde je moguće pronaći određene podatke.

Prikupljanje (akvizicija) je drugi korak u kojem se sakupljaju informacije sa digitalnih uređaja (mobilnih telefona). Podrazumeva identifikaciju i ekstrakciju podataka. Cilj je preuzimanje podataka sa mobilnog uređaja. Zaključani ekran se može otključati sa odgovarajućim PIN-om, lozinkom, uzorkom ili biometrijom. Problem predstavlja mobilnost podataka, jer oni zapravo mogu biti na drugoj lokaciji. Tu spada i Cloud okruženje, vrlo popularno kod mobilnih korisnika.

Jednostavnim brisanjem podataka ili vraćanjem telefona na fabrička podešavanja niste trajno uništili podatke.

Postupak forenzike mobilnog telefona agencija Seguridad

Proces forenzike mobilnih telefona

Proces forenzike - Većina ljudi ne shvata koliko je komplikovan proces mobilne forenzike u stvarnosti. Da li ste znali da je 33.500 grama papira ekvivalentno 64 gigabajta ako se štampaju? Kapacitet memorije od 64 GB je uobičajen za današnje pametne telefone.

Proces mobilne forenzike ima za cilj da obnovi digitalne dokaze ili relevantne podatke sa mobilnog uređaja na način koji će sačuvati dokaze u forenzički zdravom stanju. Da bi se to postiglo, mobilni forenzički proces treba da odredi precizna pravila koja će oduzeti, izolovati, prevesti, uskladištiti za analizu i dokazati digitalne dokaze koji sigurno potiču sa mobilnih uređaja.

Prilikom forenzike mobilnih uređaja forenzičar mora da koristi brojne forenzičke alate za sticanje i analizu podataka koji se nalaze u mobilnom telefonu. Zbog velike raznolikosti mobilnih uređaja, ne postoji jedinstveno rešenje za mobilne forenzičke alate. Zato se preporučuje i obaveza je da se koristi više od jednog alata za izvlačenje podataka sa mobilnog telefona.

01 VAŽNA NAPOMENA

Nemojte nas kontaktirati preko telefona za koji sumnjate da se prisluškuje

02 NAJNOVIJA POGODNOST

Provera na daljinu putem naše Anti Spy aplikacije

Zabrinuti ste da vam neko prisluškuje mobilni telefon i da prati sve što izgovorite na radnom mestu, kod kuće, u automobilu ili dok ste sa prijateljima?

SUMNJATE NA PRISLUŠKIVANJE TELEFONA?

Iskusni forenzičari

Skriveni dokazi

Dekripcija telefona

Kompletna memorija

SEGURIDAD D.O.O. BEOGRAD

Ustanička 204a, Zvezdara

11050 Beograd, Srbija

Tel: 011 288 3836

Mob: 063 420 222 i 060 0387 999

Email: info@forenzika-telefona.co.rs

O NAMA

Jedna od glavnih delatnosti preduzeća za detektivske usluge i korporativnu bezbednost Seguridad d.o.o. Beograd je forenzika mobilnih uređaja i forenzika računara. Usluge forenzike mobilnih telefona pružamo poslovnim korisnicima i privatnim licima od svog osnivanja 2015. godine. Nalazimo se u Beogradu, na Zvezdari.

Seguridad d.o.o Beograd Forenzika telefona racunara logo
Facebook Seguridad doo Beograd
Instagram Seguridad doo Beograd
Twitter Seguridad doo Beograd
YouTube Seguridad doo Beograd

Seguridad doo Beograd. Sva prava zadržana.

Forenzika Mobilnih Telefona Beograd Digitalna Vraćanje Izbrisanih Obrisanih Podataka Sa Mobilnog Pokvaren Oštećen Izvlačenje Uređaja Program Softver Brisanje Trajno Spasavanje Kontakti Kako Vratiti Obrisane Izbrisane Poruke Mobitela Viber WhatsApp Instagram Facebook Messenger Mesinger Telegram Signal Sms Listing Poziva Email Aplikacije Slike Fotografije Audio Video Šifre GPS Lokacije Sd Memorijske Kartice Sim USB Android IOS Windows Symbian Telefon Samsung Apple Huawei HTC Lenovo LG Nokia Sony Alcatel BlackBerry Alcatel Vivo Xiaomi ZTE Microsoft Motorola Cena Cenovnik Sertifikat Licenca Novi Sad Niš Kragujevac Pančevo Valjevo Leskovac Šabac Zrenjanin Subotica Kraljevo Novi Pazar Sombor Kruševac Užice Čačak Jagodina Priboj Prijepolje Srbija